Hlavní obsah

Suzuki po 15 letech nenápadně omladilo malý off-road jimny

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suzuki ukázalo první fotografii omlazeného modelu Jimny. Ten je unikátní v tom, že navzdory své velikosti nabízí robustní podvozek s žebřinovým rámem. Po technické stránce se nic nezměnilo, drobné retuše najdete na přídi automobilu.

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny (2012)

Článek

Proč měnit něco, co funguje? Suzuki Jimny – malý lehký off-road s žebřinovým rámem - se vyrábí už patnáct let. Na vzhled nebo měkčené plasty v interiéru se tady moc nehraje, tohle auto má hlavně odvádět tvrdou práci v lesích, na zemědělských usedlostech a v podobných náročných podmínkách. Přesto – pár změn lze na modelovém ročníku 2012 najít. Jde zejména o drobné retuše na přední masce (jiný nárazník či maska chladiče), jiné je i umístění mlhových světel.

Nic se neměnilo na technice. Stejný zůstal robustní podvozek i pětistupňová manuální převodovka s redukcí. V nabídce je stále jediný motor - atmosférická zážehová čtyřválcová třináctistovka o výkonu 85 koní a 110 Nm točivého momentu. Tři metry a šedesát centimetrů dlouhé auto se rozjede na maximálních 140 km/h. Hmotnost činí pouhých 1060 kilogramů, dovnitř se vejdou čtyři cestující.

Současné jimmy je v nabídce českého importéra za 409 900 korun.

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny - současná generace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám