Hlavní obsah

V sobotu začne v Paříži autosalon, vstupné přijde na 325 korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden začne prestižní pařížský autosalon, který se po roce střídá s autosalonem ve Frankfurtu nad Mohanem. Brány výstaviště Paris expo Porte de Versailles se pro novináře otevřou ve čtvrtek, široká veřejnost bude muset dva dny počkat. Výstava trvá až do neděle 14. října.

Foto: Paris Motor Show

Oficiální logo letošního pařížského autosalonu

Článek

Návštěvníky výstavy Mondial de l'Automobile čeká pět velkých pavilonů, ve kterých bude přítomno bezmála tři sta výrobců. Jde pochopitelně nejenom o automobilky, ale i o úpravce, firmy prodávající příslušenství či malosériové výrobce.

Letos stojí jednodenní vstupenka 13 eur (325 korun), pro studenty a mladistvé je cena vstupného snížena na 7 eur (170 korun). Děti do deseti let vstupné neplatí. V případě skupin patnácti a více osob je cena 11 eur (270 korun). Vstupenky je možné koupit na oficiálních stánkách výstavy a vyhnout se tak případným frontám u pokladen (mondial-automobile.com).

Pro veřejnost se brány otevřou v sobotu 29. září od deseti hodin, pořadatelé zavírají v osm večer. Čtvrtky a pátky mají prodlouženou otevírací dobu - až do desáté večerní. Brány výstaviště budou otevřeny až do neděle 14. října. Na stánkách autosalonu lze najít i přehlednou mapku, kde jsou vyznačeny automobilky v jednotlivých pavilonech.

Cesta z Prahy do Paříže je dlouhá zhruba tisíc kilometrů a vede převážně po dálnici (ve Francii jsou zpoplatněné úseky). Cesta zabere zhruba deset hodin. V centru Paříže je ubytování velmi drahé, levnější variantou jsou okraje metropole, případně menší města v bezprostředním okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám