Hlavní obsah

První pohled na čtvrtou generaci Renaultu Clio

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault Clio se vyrábí už dvaadvacet let. Automobilka nyní představila čtvrtou generaci, naživo se poprvé ukáže v září na pařížském autosalonu. Následně bude zahájen prodej, ceny konkurenta fabie a dalších modelů segmentu B Renault dosud nezveřejnil.

Čtvrtá generace Renaultu Clio Video: Renault

 
Článek

Čtvrtá generace clia, která se bude vyrábět ve Francii a v Turecku, přichází s novým, moderním designem. V nabídce bude pouze pětidveřová verze, automobil má však díky zapuštěným klikám vzhled „třídvířka“. Renault zatím nezveřejnil přesné rozměry, čtvrtá generace by podle neoficiálních informací měla být o 3,5 cm delší, celková délka tak o pár milimetrů překročí hranici čtyř metrů.

Kabina je rovněž nová, nový je středový panel, přepracované jsou ukazatele. Nový je i sedmipalcový displej a poprvé se v cliu objevuje integrovaná navigace TomTom (tu Renault dává i do svých ostatních modelů, je to jedna z nejlepších navigací na trhu).

Foto: Renault

Renault Clio (2012)

Zatím jen dva motory

Zpočátku budou v nabídce dva motory, nový je přeplňovaný benzinový tříválec 0,9 TCe o výkonu 90 koní (67 kW) a točivém momentu 135 Nm při 2500 otáčkách. Kombinovaná spotřeba tohoto motoru činí 4,3 l/100 km.

Druhý motor zaujme milovníky dieselových agregátů, jde o čtyřválec 1,5 dCi o výkonu rovněž 90 k (67 kW) a 220 Nm při 1750 otáčkách. Tento motor má dle výrobcem naměřené normované spotřeby apetit 3,2 litru nafty na sto ujetých kilometrů.

Foto: Renault

Renault Clio (2012)

V polovině roku bude k dispozici ještě dvanáctistovka s výkonem 120 koní. Tento motor bude kombinován s šestistupňovou manuální převodovkou, oba slabší motory dostanou o stupeň méně. Světová premiéra nového Renaultu Clio se odehraje v září na autosalonu v Paříži.

Foto: Renault

Renault Clio (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám