Hlavní obsah

Nejostřejší Mercedes třídy A dostane pohon všech kol a 335 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes poodhalil nejostřejší verzi malého "áčka". Jde o nejmenší model, který ponese znak AMG (A45 AMG). Pohon bude obstarávat dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem 335 koní.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A45 AMG (2012)

Článek

Hlavní soupeři pro nejostřejší „áčko“ jsou zřejmí – Audi RS3 [celá zpráva] a BMW M135i [celá zpráva].

Mercedes bude spoléhat na dvoulitrový přeplňovaný benzínový čtyřválec. Ten je známý i z jiných modelů automobilky (s interním kódem M271), v tomto případě je ale výrazně přepracován (zejména sání a hlava válců). Výsledný výkon činí 335 k (246 kW), což je o pouhých několik koní méně, než kolik nabídne RS3 a M135i.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A45 AMG (2012)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A45 AMG

Točivý moment má být v případě mercedesu větší než 400 Nm a co je důležité, výkon se bude přenášet na všechna čtyři kola (stejně jako u RS3, BMW M135i je zadokolka). Podvozek bude oproti běžným modelům tužší, přepracovaný je i elektromechanický posilovač řízení a hezčí bude i zvuk výfuku.

Jak rychlé bude nové A45 AMG a kolik bude stát, zatím nevíme. Předpokládáme, že nový model se ukáže v září na pařížském autosalonu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A45 AMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám