Hlavní obsah

Renault hodlá vyrábět v Číně, zakládá společný podnik se společností Dongfeng

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault uzavřela předběžnou dohodu o založení společného podniku v Číně s čínskou společností Dongfeng Motor Group. Je to první krok ke vstupu Renaultu na největší automobilový trh světa.

Článek

Dongfeng je druhý největší výrobce automobilů v Číně. Je také čínským výrobním partnerem japonského Nissanu, který je od konce 90. let aliančním partnerem Renaultu. Společná továrna Renaultu a Dongfengu má mít roční kapacitu 200 000 až 300 000 vozů, sdělil ředitel čínské pobočky Renaultu Kacumi Nakamura.

"Rámcovou smlouvu jsme podepsali v březnu," řekl Nakamura. Před předložením plánu společného podniku k oficiálnímu schválení musí obě strany sjednat konečnou dohodu, dodal Nakamura. Neřekl ale, kdy se tak stane.

Nakamura uvedl, že Renault začne v Číně vyrábět jeden model vozu v nižším objemu a postupně bude produkci zvyšovat až na plnou kapacitu závodu. Rámcová dohoda také, podle zdrojů agentury Reuters, zahrnuje plány společné produkce elektrických vozů a automobilů typu SUV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám