Hlavní obsah

Konceptem Urus dostává SUV od Lamborghini reálné obrysy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na právě zahájeném autosalonu v Pekingu ukazuje Lamborghini koncept SUV s názvem Urus. Že to automobilka s uvedením sériové verze myslí smrtelně vážně, jistě svědčí i fakt, že vystavovaný koncept je plně funkční. Pohání jej motor o výkonu 600 koní.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Článek

Připravované SUV od Lamborghini se zase více přiblížilo realitě. Ze strany automobilky jde o komerčně zajímavý krok, který sice možná rozlítí pravověrné fanoušky značky, firmě ale přinese zisk. A sportovně-užitková auta se kupují i v případě, že poptávka po supersportech stagnuje.

První SUV od Lamborghini by se mělo začít vyrábět v roce 2015, design by ovšem měl vycházet z nyní představeného konceptu. Přední část evidentně odkazuje na současnou produkci italského výrobce supersportů, pěkným detailem jsou široké, hodně vystouplé zadní blatníky. Koncept stojí na obrovitých, 24 palců velkých kolech.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Poháněna budou všechna čtyři kola, s čímž má Lamborghini zkušenosti už ze svých současných, ryze sportovních modelů. Potřebnou techniku navíc může dodat Audi a Porsche, které jsou společně s Lamborghini součástí koncernu Volkswagen.

Koncept je plně funkční, pohání jej motor o výkonu 600 koní. Automobilka neuvedla, o jaký motor jde přesně, patrně je to dobře známý 5,2litrový desetiválec, který najdete třeba v Gallardu.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Automobil na délku měří těsně pod pět metrů (4,99 m), vysoký je pouhých 1,66 metru (což je vzhledem k proporcím překvapivá hodnota). Urus je tak jedno z nejnižších sportovně-užitkových aut, otázkou je, jak tomu bude v sériové verzi. Na tu si ovšem minimálně tři roky počkáme.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Anketa

Ohodnoťte design Lamborghini Urus (jako ve škole)
1
71,7 %
2
12,5 %
3
5,9 %
4
2,9 %
5
7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6446 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám