Hlavní obsah

Audi nejspíš postaví novou továrnu v Mexiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních automobilů Audi postaví novou továrnu v Mexiku. Automobilka získala pro tento plán podporu mateřské společnosti Volkswagen. Informoval o tom německý časopis Der Spiegel. Nová továrna by podle časopisu měla od roku 2015 vyrábět sportovně-užitkové vozy Q5.

Článek

Dozorčí rada Volkswagenu údajně schválí plány na výstavbu továrny na příštím zasedání, které se uskuteční ještě tento měsíc. Mluvčí Audi se k informacím časopisu Der Spiegel odmítl vyjádřit. List Automotive News Europe již v únoru uvedl, že Volkswagen do léta rozhodne, zda jeho divize Audi postaví novou továrnu v Severní Americe.

Audi narozdíl od německých konkurentů BMW a Mercedes nemá vlastní závod ve Spojených státech. Mateřská společnost Volkswagen však loni novou továrnu v USA otevřela. Podle agentury Reuters Volkswagen původně plánoval, že novou továrnu v USA rozšíří, aby se v ní mohly vyrábět také vozy Audi.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám