Hlavní obsah

Porsche má nový autosalon v Nigérii, ročně chce prodat 300 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Porsche otevřela novou prodejnu v nigerijské hospodářské metropoli Lagosu. Ročně zde chce Porsche prodat 300 automobilů.

Článek

V Lagosu se nachází prodejna v jedné z nejluxusnějších čtvrtí Victoria Island, na místě s jednou z největších koncentrací milionářů na světě. Vedle Porsche zde mají zastoupení i značky Aston Martin a Lamborghini.

Podle analytiků je tento krok gestem velké důvěry německé firmy v rychle rostoucí západoafrickou ekonomiku. "Africký kontinent a zvlášť Nigerie má pro nás rostoucí důležitost," prohlásil šéf společnosti pro Blízký východ a Afriku George Wills.

Nigérie má s růstem 7,68 % za poslední čtvrtletí loňského roku druhou nejsilnější africkou ekonomiku, konstatuje Reuters. Dva z pěti nejbohatších Afričanů jsou Nigerijci.

Podle hlavního manažera Porsche pro Nigérii Juliana Hardyho přitom již asi 200 Nigerijců Porsche vlastní. Prodejna fungovala v zemi již od loňského července a od té doby prodala nezveřejněný počet vozů. Bohatí Nigerijci si již přitom nechali dovážet auta do země několik desetiletí, soudí Hardy.

Cílem firmy je prodat letos v Nigérii 100 vozidel a později prodej zvýšit až na asi 300 vozů ročně. V Jihoafrické republice to je 800 vozů ročně. Průměrná cena se pohybuje mezi 21 a 30 milióny nair (2,5 až 3,5 miliónu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám