Hlavní obsah

V USA se vloni vyrobilo 13 miliónů aut, o desetinu více než v roce 2010

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroba osobních a lehkých užitkových automobilů v Severní Americe se v loňském roce zvýšila téměř o deset procent na 13 miliónů vozů. Vyplývá to podle internetových stránek výzkumné společnosti J.D. Power and Associates z údajů její partnerské firmy LMC Automotive.

Foto: Larry Downing, Reuters

Továrna GM

Článek

LMC rovněž potvrdila svou prognózu, podle které by se měl letos prodej automobilů ve Spojených státech zvýšit o téměř osm procent na 13,8 miliónu vozů. "Růst prodeje automobilů ve druhé polovině loňského roku a pokračování tohoto trendu v lednu vrhají příznivé světlo na celý letošní rok," uvedl viceprezident LMC Jeff Schuster.

V loňském roce se prodej automobilů v USA zvýšil o deset procent na 12,8 miliónu vozů. Předloni stoupl o 11 procent na 11,6 miliónu vozů. Zaznamenal tak první celoroční nárůst od příchodu hospodářské recese. V roce 2009 se naopak propadl na 10,4 miliónu vozů, tedy na nejnižší úroveň za 27 let.

Největší americká automobilka General Motors loni zvýšila celosvětový prodej o 7,6 procenta na více než devět miliónů vozů. Získala tak zpět vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám