Hlavní obsah

Skleněná manufaktura Volkswagenu vloni vyrobila více aut

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skleněná továrna Volkswagenu, umístěná nedaleko centra Drážďan, zaznamenala nárůst výroby o 50 procent na zhruba 11 tisíc vozidel. Zvednul se i zájem veřejnosti o prohlídky továrny.

Foto: VW

Výroba v manufaktuře VW v Drážďanech

Článek

Není mnoho automobilových továren, které by zdálky nevypadaly jako šedivé krabice a výroba uvnitř by nepřipomínala hlučnou, ukvapenou výrobu spotřebního zboží. Vedle britských továren McLarenu a Aston Martinu má netradiční a originální budovu také Volkswagen v Drážďanech. Ve zdejší skleněné továrně se vyrábí nejluxusnější model s logem VW – Phaeton – jde o konečnou montáž manufakturním způsobem.

Zdejší manufaktura dosáhla vloni nového výrobního rekordu. V roce 2011 bylo celkem vyrobeno více než 11 000 luxusních modelů Phaeton, což je o polovinu více než v roce 2010. Phaeton je nejluxusnějším modelem od Volkswagenu, přijetí veřejností a hlavně potencionálními zákazníky ale stále není takové, jaké by automobilka čekala – vlažné prodeje ani jízdní vlastnosti nedosahují na luxusní německou konkurenci v podobě BMW řady 7 či Mercedesu-Benz třídy S a koneckonců ani koncernové Audi A8.

Foto: VW

Továrna Volkswqagenu v Drážďanech.

Volkswagen hlásí i zvýšený zájem návštěvnických prohlídek (probíhají i v češtině): za rok 2010 se do továrny přišlo podívat 145 000 lidí (o třetinu více než v roce 2010). Pro veřejnost je skleněná továrna otevřena od března 2002.

Automobilka v manufaktuře také předává některé modely koncovým zákazníkům (konkrétně Phaeton, Touareg a CC).

Foto: VW

Výroba v manufaktuře VW v Drážďanech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám