Hlavní obsah

Ford prodal v USA poprvé od roku 2007 více než dva milióny vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ford Motor prodala v roce 2011 ve Spojených státech poprvé od roku 2007 více než dva milióny vozů. Její podíl na americkém trhu, který je druhým největším automobilovým trhem světa, tak činí 15 procent.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Automobilka dodala, že kvůli vysokým cenám pohonných hmot mají zákazníci zájem hlavně o menší a úsporné vozy. K růstu prodeje přispěl nejvíce zájem o malé a užitkové vozy. Prodej malých vozů letos stoupl o více než pětinu a užitkových vozů o 30 procent.  V roce 2010 Ford prodal v USA více než 1,9 miliónu vozů. Ford Motor je druhou největší automobilkou v USA.

Celkový prodej aut v USA se v loňském roce zvýšil o 11 procent na 11,6 miliónů vozů. Zaznamenal tak první celoroční nárůst od příchodu hospodářské recese. Výzkumná společnost J.D. Power and Associates v letošním roce počítá s nárůstem prodeje aut v USA o zhruba devět procent na 12,6 miliónů vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám