Hlavní obsah

Mercedes ukáže v Detroitu dva sériové hybridy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes v lednu na detroitském autosalonu ukáže dvě hybridní verze, které jsou odvozené od aktuální třídy E. Jde o spojení naftového čtyřválce a elektromotoru, v případě druhé verze je elektromotor spojen s benzínovým šestiválcem. Dieselový hybrid má kombinovanou spotřebu paliva 4,2 litru.

Článek

Mercedes-Benz třídy E 300 BlueTEC Hybrid spotřebuje 4,2 l nafty na 100 km (kombinovaný režim), což znamená emise CO2 109 g na ujetý kilometr. Výkon má na starost čtyřválcový dieselový motor s výkonem 150kW (204 k) a rovnými pěti stovkami newtonmetrů. Vznětovému motoru pomáhá ještě elektromotor s výkonem 20 kW a 250 Nm. Ten umožní jízdu na elektřinu na vzdálenost zhruba padesáti kilometrů. Tato verze bude dostupná jako sedan či kombi.

A to samé platí i pro další novinku. Spolu s výše popisovaným modelem totiž Mercedes představí také nový model 400 Hybrid. Tuto verzi pohání benzínový šestiválec s výkonem 225 kW (306 k) a 370 Nm, kterému rovněž pomáhá elektromotor. Tato verze ale nebude mít tak zajímavou spotřebu - i když 7,2 l / 100 km není na benzínový šestiválec špatná hodnota.

Oba modely budou mít světovou premiéru na autosalonu v Detroitu (14. – 22. ledna).  Na trhu se objeví v průběhu příštího roku. Model E 300 BlueTEC Hybrid je prioritně navržen pro evropský trh, zatímco E 400 Hybrid pro USA a následně Japonsko a Čínu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám