Hlavní obsah

Volkswagen Cross Coupe: stylovější Touareg

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen, na právě zahájeném tokijském autosalonu, představil studii Cross Coupe - velkého SUV s karoserií navozující dojem kupé. Design vozidla odkazuje na aktuální produkci koncernu VW. O pohon se stará klasický motor v kombinaci s elektromotorem.

Článek

Kupé se čtyřmi dveřmi je kategorie, kterou v roce 2003 vymyslel Mercedes na modelu CLS. Ve skutečnosti jde o běžný sedan, který ovšem díky dynamickému zakončení zadních partií vypadá jako kupé. Pravdou ovšem je, že kupé má vždy pouze jeden pár dveří. Novým trendem jsou pseudokupé navržená z velkých SUV. Jedním z nich je i studie Cross Coupe, se kterou chce Volkswagen zaujmout na autosalonu v Tokiu.

Nová studie je čtyřmístná (kufr nabídne ne zrovna ohromujících 379 litrů) a hned na první pohled je zřejmé, že se design inspiruje u současné produkce „lidové automobilky“. Případná sériová verze se tak možná objeví nečekaně brzy – oficiálně k tomu nicméně nepadlo ze strany německé automobilky jediné slovo.

Pod kapotou funkční studie je hybridní technika – 150koňový motor TSI (110 kW) a dva elektrické motory, které dávají 54 koní (40 kW). Zrychlení 0-100 km/h je otázkou pouhých sedmi vteřin a auto se rozjede na 201 km/h. Výrobce udává kombinovanou spotřebu 2,7 litrů benzínu na 100 kilometrů (což vypadá hezky, ale platí to pouze do doby, kdy nejsou vybité oba elektromotory). V čistě elektrickém režimu je možné ujet s modelem Cross Coupe 40 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám