Hlavní obsah

Nissan GT-R bude mít od nového roku 550 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan představil GT-R pro příští modelový rok. Sportovní automobil se příliš nezměnil, výkon nyní činí 550 koní a mírně klesla i spotřeba paliva. GT-R pro modelový rok 2012 se začne prodávat od ledna.

Článek

Godzilla, jak se supersportovnímu Nissanu GT-R přezdívá, bude mít od nového roku větší výkon a sníženou spotřebu paliva. Oproti předchozí verzi je výkon dvakrát přeplňovaného šestiválce díky úpravě sání a časování ventilů vyšší o 30 koní a od nového roku tak bude mít hodnotu 550. Točivý moment dosahuje hodnoty 632 Nm a dostupný je od 3200 otáček.

Spotřeba paliva bude nižší o zanedbatelných 0,2 litru – nově 11,8 l /100 km. Zrychlení 0-96 km/h by podle Nissanu mělo u verze pro modelový rok 2012 být 2,7 s. Pro auta s pravostranným řízením bude k dispozici "For TRACK PACK" – odlišně nastavený podvozek pro okruhové ježdění. V Japonsku se nová verze GT-R začne prodávat už v listopadu, Evropa si počká do ledna 2012. Cena nebyla oznámena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám