Hlavní obsah

Alfa Romeo se nadechuje k velkému návratu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo představila na interní konferenci plány na vzkříšení skomírající automobilky. V roce 2014 by chtěla prodávat 400 000 aut ročně, což je více než třikrát tolik, než kolik činí aktuální produkce za 12 měsíců. Informace jako první zveřejnil server Autoblog.gr.

Foto: Profimedia.cz

Alfa Romeo

Článek

Italská automobilka do roku 2014 slibuje pět nových modelů – sériovou verzi sportovního kupé 4C, které dostane přeplňovanou benzínovou osmnáctistovku s výkonem 300 koní.

Do roku 2014 Alfa připraví také facelift modelu Mi.To - malého sportovně pojatého auta, které si konkuruje například s Audi A1 nebo Mini. Novým modelem bude také SUV střední velikosti, které by si konkurovalo například s BMW X3 nebo Audi Q3.  Na trhu by se nové SUV od Alfy mělo objevit v roce 2013.

Alfa slibuje i velký sedan s pohonem zadních kol, v roce 2014 by měl pod názvem Giulia dorazit nástupce modelu střední třídy – 159. Prodávat se bude jako sedan nebo praktičtější kombi.

Posledním modelem bude sportovně pojatý Spider (dvoumístné kabrio) s nízkou váhou, zábavným řízením a italským designem. Také na tomto modelu se ještě mnoho práce neudělalo, měl by se objevit v druhé polovině roku 2014.

Alfa Romeo chce zároveň výrazně zvýšit prodej svých modelů – v roce 2014 by to mělo být 400 000 aut. Kromě Evropy se značka zaměří na zvýšení prodeje ve Spojených státech a v Číně. Plány má italská automobilka smělé, otázkou je, jak se je podaří zrealizovat. Nebylo by to poprvé, kdy Alfa něco slíbí a realizace projektu se zpozdí až o několik let – aktuálně jde například o odložení sériové výroby kupé 4C na rok 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám