Hlavní obsah

O titul Auto roku 2012 KMN bude bojovat 34 novinek, včetně nejmenší škodovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O titul Auto roku 2012 Klubu motoristických novinářů (KMN) se utká 34 automobilových novinek, které letos vstoupily nebo vstoupí na český trh. Měla by mezi nimi být i nejmenší Škoda, kterou ještě automobilka oficiálně nepředstavila. Vyplývá to z informací KMN.

Článek

Loni se o vítězství v anketě ucházelo 38 vozů, mezi kterými si triumf vybojovala Alfa Romeo Giulietta, druhý skončil vůz BMW 5/5 GT a třetí Opel Meriva. [celá zpráva]

Vítězný vůz, který se titulem Auto roku 2012 KMN bude honosit celý příští rok, zvolí ve dvoukolové volbě porota složená ze 41 předních domácích motoristických expertů. Z prvního kola vzejde pět finalistů, ze kterých bude ve druhém kole zvolen vítěz. Pravidla vycházejí z renomované evropské ankety Car of the Year (COTY).

Podmínkou pro nominaci novinky do ankety Auto roku 2012 KMN je skutečně nová generace daného vozu s významnými technickými změnami, nikoli jen verze po omlazovacím faceliftu. Volí se vždy typ, popřípadě celá typová řada nominovaného auta, nikoli jeden vybraný model, jako je například varianta kombi. Soutěži konkuruje anketa Auto roku 2012, ve které vedle odborníků o pořadí vozů rozhoduje i laická veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám