Hlavní obsah

Evos Concept naznačuje budoucí design Fordu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford na letošním autosalonu ve Frankfurtu odhalí Evos Concept. Ten má naznačovat, jak budou vypadat automobily Ford v blízké budoucnosti. První sériový model navržený podle tohoto designu se objeví už příští rok.

Článek

Nový koncept od Fordu naznačuje, jak bude vypadat budoucí „designový jazyk“ americké automobilky. Sériová podoba bude zcela určitě umírněnější, přesto vzhled plně funkčního konceptu Ford Evos mnohé naznačuje. Hezké jsou úzké přední světlomety i výrazná maska chladiče. Evos s minimálními převisy zaujme i prudce skloněnou zádí s výraznými zadními světly a difuzorem. Koncept působí „svalnatě“. Otázkou samozřejmě je, jak moc jinak bude vypadat sériová verze…

Ford Evos Concept je dlouhý čtyři a půl metru, široký 1,97 m a vysoký 1,36 metru. Rozvor náprav činí 2,74 m. Přestože koncept působí jako kupé, má čtvery dveře, které se otevírají vzhůru. První sériové modely, které budou designérsky vycházet z tohoto konceptu, se objeví počátkem roku 2012.

Anketa

Líbí se vám Ford Evos Concept?
Ano
93,9 %
Ne
6,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1661 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám