Hlavní obsah

Peugeot ohromí ve Frankfurtu sci-fi konceptem rodinného auta

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot chce na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu ohromit konceptem rodinného automobilu s jednoduchým názvem - HX1. Hybridní automobil ukazuje, jak by mohla vypadat budoucnost rodinných automobilů třídy MPV.

Článek

Futuristicky vypadající Peugeot je poměrně dlouhý - 4954 mm, na výšku ale měří pouhý metr třicet. Šířka funkčního konceptu s názvem HX1 je 1990 mm. Automobil využívá technologii HYbrid4 technology, která kombinuje 2,2 litrový turbodiesel HDi (204 k/150 kW) a elektromotor, který pohání zadní kola. Technicky jde tedy o vozidlo s pohonem 4x4.

Výkon elektromotoru je 95 koní, dojezd v plně elektrickém režimu je pouhých 30 kilometrů. Mnohem zajímavější je ale kombinovaná spotřeba, která činí 3,2 litru nafty na sto ujetých kilometrů. Zajímavostí je nízký odpor vzduchu karoserie - 0,28, který rovněž snižuje spotřebu paliva.

Koncept HX1 má šest mít a dveře se atypicky otevírají vzhůru (jako u některých supersportovních modelů). Se sériovou výrobou se v této podobě rozhodně nepočítá, hybridní technologii už ale francouzská značka postupně zapojuje do sériové výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám