Hlavní obsah

Ford svolává 1,2 miliónu automobilů, mohou se samovolně vznítit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford Motor svolává ve Spojených státech a Kanadě zhruba 1,2 miliónu automobilů k opravě problému s palivovou nádrží, který může způsobit požár. Žádný ze svolávaných modelů se neprodává v České republice.

Článek

Palivová nádrž svolávaných vozů se může v důsledku koroze uvolnit. Automobilka obdržela v souvislosti s tímto problémem zprávy o třech požárech vozidla a jednom zranění, napsala agentura Reuters.

Opatření se týká vozů F-150, F-250 a Lincoln Blackwood. Regulační úřady zahájily vyšetřování tohoto problému loni v září. Automobilka Ford již byla v letošním roce nucena svolat 1,2 miliónu vozů F-150 kvůli potížím s airbagy.

Automobilka Ford minulý týden oznámila, že její čistý zisk ve druhém čtvrtletí meziročně klesl o osm procent na 2,4 miliardy dolarů (zhruba 40 miliard korun) kvůli růstu nákladů. Tržby však stouply o 13 procent na 35,5 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám