Hlavní obsah

Nový Civic se ukáže na autosalonu ve Frankfurtu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda oficiálně potvrdila, že devátá generace Civicu se představí na zářijovém autosalonu ve Frankfrutu. Jde o model laděný v Evropě, který se bude vyrábět v Británii. Konkurent VW Golf, Fordu Focus a dalších zástupců nižší střední třídy, se začne prodávat od počátku roku 2012.

Článek

Honda potvrdila, že nový hatchback Civic určený pro evropský trh se bude vyrábět v britském Swindonu. Ve zdejší továrně se bude montovat i příští generace SUV CR-V.

Nový Civic byl navržen výhradně pro evropský trh a na náročných silnicích starého kontinentu absolvoval množství testů. Počáteční testy byly prováděny ve výzkumném a vývojovém středisku v Japonsku, poté se vývojový tým přemístil do Evropy, kde probíhaly finální testy. „Nový Civic není pouze výsledkem vývoje. Z hlediska kvality jízdy se jedná o tak významný pokrok, jaký odpovídá dvěma generacím vývojem“ řekl Kazuo Sunaoshi, vedoucí vývoje podvozku.

V pořadí jde o devátou generaci hatchbacku nižší střední třídy; první model byl představen v roce 1972. Zahájení prodeje deváté generace je naplánováno na počátek roku 2012. Prodejní ceny zatím japonská automobilka neuveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám