Hlavní obsah

V Brně začal 10. ročník Autosalonu

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý ročník brněnského Autosalonu začal v pátek ráno na tamním výstavišti novinářským dnem. Veřejnosti se otevřou jeho brány v sobotu. Organizátoři očekávají návštěvu více než 100 tisíc lidí, k vidění jsou auta a motoristické doplňky od více než dvou stovek vystavovatelů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Koncern VW v Brně představil inovovaný Tiguan, v němž je například zabudovaný systém hlídající únavu řidiče.

Článek

Tuzemská automobilka Škoda Auto předvede poprvé na domácím trhu svou designovou studii Vision D, která se úplně poprvé veřejnosti představila letos na jaře v Ženevě.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Studie Škody vision

Organizátoři dále lákají například na hybridní Opel Ampera, Audi A6, Citroën DS4, Range Rover Evoque nebo modernizované modely Jaguar XK a XF a koncepty dalších značek.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Českou premiéru si v Brně odbyl například Hyundai i40 (na snímku) a z téže dílny pochází také Hyundai Elantra, která je v Brně také poprvé představena v Česku.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Mezi nejvýraznější exempláře autosalonu patří 100% elektrický závodní vůz Citroën Survolt se dvěma elektromotory.

Součástí je i přehlídka historických vozů a další doprovodný program, včetně zkušebních jízd elektromobily. Autosalon potrvá do 9. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám