Hlavní obsah

MV Agusta nečekaně odhalila svůj supersport F4 RR Corsacorta

Novinky, Petr Kološ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně se čekalo, že nový supersport od MV Agusty přijde na podzim. Supersportovní stroj s výkonem přes 200 koní a cenovkou 580 000 Kč je už ale odhalen. Ohromující výkon a exkluzivní cenovku doplňuje muší váha – 192 kg. V prodeji bude už za několik týdnů.

Článek

Movité milovníky rychlé jízdy v jedné stopě se snaží výrobce z italského města Varese uhranout nejen designem, ale především technikou a výkonem motocyklu. Má jít totiž o nejsilnější sériově vyráběný supersport pro běžný provoz.

Supersportovní krasavice F4 RR Corsacorta jezdí se čtyřtaktním, kapalinou chlazeným, řadovým čtyřválcem o objemu 998 ccm.  Agregát využívá kompresního poměru 13, 4:1, čtyřventilovou techniku (ventily z titanu) a rozvodu DOHC.

Tím nejdůležitějším údajem je pro většinu výkon. Podle oficiálních technických údajů má MV Agusta F4 RR Corsacorta 147,7 kW při 13 400 ot/min., což odpovídá 201 k. Omezovač otáček zasáhne jen chvíli po dosažení maxima - při 13 700 otáčkách. Maximální točivý moment 114 Nm je k dispozici dříve - v 9 200 ot./min. Suchou hmotnost motocyklu udává výrobce pouhých 192 kg.

Špičková výbava, vysoká cena

Motorka nabídne plně stavitelné odpružení Öhlins, vpředu s obrácenou vidlicí s průměrem trubek 43 mm, vzadu najdete klasickou jednoramennou kyvku s centrální tlumící jednotkou. Od Öhlinse je také tlumič řízení.

Brzdovou soustavu dodává Brembo – na předním kole (pneu 120/70 ZR17) najdete dvojici disků s radiálním čtyřpístkovými třmeny, vzadu (pneu 190/55 ZR17) je jeden menší kotouč. Kola jsou odlehčená a kovaná.

MV Agusta F4 RR Corsacorta 2012 už také zná českou cenu - vyjde na 580 000 Kč a k dispozici bude zřejmě v polovině léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám