Hlavní obsah

Jaguar omladil model XF, v nabídce je i nový turbodiesel

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský Jaguar modernizoval sedan vyšší střední třídy XF. Nová je příď vozu, změny proběhly také v interiéru. Nový je i čtyřválcový turbodiesel se spotřebou 5,4 litru v kombinovaném režimu. Na český trh se omlazené XF dostane v září letošního roku.

Článek

Vzhled sedanu XF se přiblížil většímu XJ – přední maska je širší a má ostřejší tvary. Nově tvarované  jsou i xenonové světlomety doplněné o LED diody pro denní svícení. Zadní světla jsou nyní vybavena LED diodami. K dispozici bude také nový vzhled kol z hliníkové slitiny.

Uvnitř jsou odlišně tvarovaná sedadla (údajně lépe drží těla cestujících), nová je grafika středového dotykového displeje (shodná s modelem XJ) a některé plasty v interiéru. V příplatkové výbavě nechybí zvuková aparatura Bowers & Wilkins s výkonem 1200 W a sedmnácti (!) reproduktory.

Nový je také čtyřválcový turbodieselový motor o objemu 2,2 litru. Mimochodem, tato verze je se spotřebou 5,4 l / 100 km nejúspornějším vozem v nabídce Jaguaru. Motor má výkon 190 koní a maximální točivý moment dosahuje 450 Nm. Zrychlení 0 -100 km/h trvá 8,5 vteřiny a maximální rychlost je 225 km/h.

Vůbec poprvé jsou všechny verze s dieselovým motorem k dispozici také s adaptivním podvozkem. Přepracovaná automatická převodovka ZF nyní řadí rychleji (200 milisekund), zlepšit by se podle Jaguaru měla i spotřeba paliva.

Omlazený model bude v Česku k dispozici od září letošního roku. Ceny začínají na 1 111 680 korunách za verzi 2,2D (190 k), špičková verze XFR 5,0 V8 Supercharged stojí 2 321 880 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám