Hlavní obsah

Mini Goodwood: nejluxusnější Mini s prvky z modelů Rolls-Royce

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský výrobce na autosalonu v Šanghaji představil nejluxusnější verzi Mini - Goodwood. Automobil se bude vyrábět v omezené sérii tisíc kusů, uvnitř vozu jsou luxusní prvky z automobilů Rolls-Royce. Cena nebyla oznámena.

Článek

Mini bylo původně malým, levným autem. Novodobá reinkarnace z něj udělala stylové auto s nepříliš příznivou cenovkou. A verze Goodwood to žene ad absurdum: jde o nejluxusnější Mini, které vznikne v omezené sérii 1000 kusů.

Černé Mini na první pohled vypadá „obyčejně“ – hlavní změny se odehrály v interiéru, který obsahuje některé prvky z modelů Rolls-Royce (Mini a Rolls-Royce vlastní BMW). Především je to kvalitní kožené čalounění a ořechové dřevo. Nechybí ani chromové doplňky nebo „tlusté“ koberečky. Celá kabina působí mimořádně luxusním dojmem, který umocňuje audio soustava od Harman Kardon.

O pohon se stará stejný motor jako v Mini S – přeplňovaná šestnáctistovka s výkonem 186 koní (135 kW).  A cena? Tu zatím Mini neoznámilo. Vzhledem k tomu, že Cooper S stojí 600 600 korun, nejluxusnější verze by se mohla pohybovat kolem 800 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám