Hlavní obsah

Indická Tata přivezla do Ženevy koncept malého městského auta Pixel

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indická Tata, která je pro Evropany známa především coby výrobce nejlevnějšího auta na světě, představila v Ženevě koncept malého městského vozu. Auto s názvem Pixel se dovede otočit prakticky na místě. O pohon se stará malý turbodiesel.

Článek

Poloměr otáčení činí 2,6 metru. To je údaj, který nemá mezi automobily obdoby. V případě 3,1 metru dlouhého, 1,6 metru širokého a 1,5 metru vysokého konceptu od indické Tata Motors je to ovšem realita. Automobil se díky tomu otočí prakticky na místě a jeho manévrování ve stísněných městských uličkách či parkování bude o hodně snadnější.

Zajímavostí jsou vzhůru otevírané dveře – podobně jako u některých sportovních vozů. Podle Taty je koncept Pixel, postavený na podvozku modelu Nano, čtyřmístný.

Rozpohybování vozu má na starost tříválcový turbodiesel se zdvihovým objemem 1,2 litru. Výkon motoru 55 kW (75 k) a 200 Nm dovoluje vozu rozjet se na 130 km/h. Kombinovaná spotřeba činí 3,4 litru nafty na sto ujetých kilometrů.

Tata Motors zatím nepotvrdila, ale ani nevyvrátila případnou sériovou výrobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám