Hlavní obsah

Rolls-Royce okamžitě vyprodal limitovanou edici Phantomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský výrobce luxusních vozů Rolls-Royce již prodal všech 100 exemplářů limitované edice modelu Phantom, která vznikla ke stému výročí sošky Spirit of Ectasy. Vůz pod názvem Phantom Spirit of Ectasy Centenary Collection firma přitom teprve oficiálně představila na ženevském autosalonu.

Článek

Sošku Spirit of Ectasy výrobce dává na chladič svých vozů od roku 1911. Postava letící dámy bývá buď ze zlata, anebo ze stříbra a u nových modelů se elektricky zasouvá do chladiče.

V případě limitované edice je stříbrná. Mezi zvláštnosti vozu patří omezený výběr barev, ručně vyráběná dřevěná přístrojová deska s luxusními hodinami a označením limitované edice.

Model Phantom se velkou měrou zasloužil o to, že Rolls-Royce loni téměř zdvojnásobil prodej na 2711 aut, což je nejvíce za posledních sedm let. Přibližně čtyři z pěti kupců Phantomu nikdy před tím jiný Rolls nevlastnili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám