Hlavní obsah

BMW a Mercedes čekají letos rekordní prodeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němečtí výrobci luxusních automobilů BMW a Mercedes-Benz Cars očekávají v letošním roce rekordní prodeje. Uvedli to podle agentury Reuters vysocí představitelé obou podniků.

Článek

"Očekáváme rekordní prodej přes 1,5 miliónu vozů," uvedl finanční ředitel společnosti Friedrich Eichiner. "Všechny tři naše značky, Mini, BMW a Rolls Royce, letos vykážou rekordní prodeje," dodal.

Loni automobilka BMW zvýšila prodej o 13,6 procenta na 1,46 miliónu vozů. To představuje druhý nejlepší roční výsledek v historii podniku. Šéf prodeje BMW Ian Robertson již minulý měsíc uvedl, že letos by měl odbyt překonat 1,5 miliónu vozů.

Mercedes-Benz Cars, který je divizí koncernu Daimler, také počítá s rekordním rokem. "Chceme (letos) překonat rekordní prodej z roku 2007 a vykázat nejlepší rok ve své historii," uvedl marketingový ředitel divize Joachim Schmidt.

V roce 2007 divize prodala 1,293 miliónu osobních automobilů. Mercedes-Benz Cars se spoléhá zejména na přetrvávající silnou poptávku v Asii. V lednu prodej divize meziročně stoupl o více než 23 procent na rekordních 89 400 vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám