Hlavní obsah

Renault do svých továren investuje 5,7 miliardy eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault investuje do roku 2013 do svých továren 5,7 miliardy eur (137,4 miliardy korun). Chce tak přizpůsobit svou výrobu poklesu poptávky v Evropě a růstu na rozvíjejících se trzích.

Foto: maž, Novinky

Renault Laguna Coupé

Článek

Renault z celkové částky 5,7 miliardy eur zhruba dvě pětiny investuje na domácím trhu. V příštích letech chce ve Francii vyrábět dodávky, elektrické vozy a některé luxusní vozy určené pro evropský trh. Výrobu v západní Evropě plánuje automobilka zaměřit hlavně na produkty s vysokou přidanou hodnotou, jako jsou lehké komerční vozy, elektrické vozy a baterie.

Renault přistupuje ke změnám kvůli budoucímu výhledu vývoje poptávky po nových autech ve světě. "Prognózy pro rok 2016 nevidí, že by se evropský automobilový trh vracel na svoji předkrizovou úroveň z roku 2007," uvedla automobilka v prohlášení. "Neevropský trh by měl v letech 2010 až 2016 expandovat o téměř 50 procent."

Renault loni prodal rekordních 2,63 miliónu osobních a lehkých nákladních vozů, hlavně díky poptávce na rozvíjejících se trzích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám