Hlavní obsah

Volkswagen povede Winterkorn minimálně do roku 2016

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfem německé automobilky Volkswagen zůstane minimálně do konce roku 2016 Martin Winterkorn (63). Firma oznámila, že její dozorčí rada prodloužila Winterkornovu smlouvu o pět let. Potvrdila tak dřívější informace listu Der Spiegel. Smlouva měla původně vypršet na konci letošního roku.

Článek

Winterkorn se postavil do čela Volkswagenu v roce 2007. Nadále bude dohlížet na začlenění německého výrobce sportovních vozů Porsche do skupiny Volkswagen. Porsche se má stát desátou značkou koncernu.

Kromě toho Volkswagen plánuje výstavbu nových továren v Číně, USA a Indii a rozšíření své spolupráce s japonskou automobilkou Suzuki. Společnost Volkswagen, jejíž součástí je česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se plánuje stát největším výrobcem automobilů na světě.

Personální ředitel VW Horst Neumann nedávno v rozhovoru pro list Handelsblatt uvedl, že automobilka hodlá v příštích letech kvůli silnému růstu prodeje vytvořit 50 000 nových pracovních míst. V současnosti zaměstnává Volkswagen po celém světě zhruba 400 tisíc lidí. Firma plánuje během příštích pěti let investovat 51,6 miliardy eur (1,3 biliónu Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám