Hlavní obsah

Nejmenší a nejlehčí Range Rover se kompletně odhalil

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Range Rover Evoque se ve světové premiéře představí na pařížském autosalonu. Jde o nejmenší, nejlehčí, nejúspornější a designérsky nejodvázanější model z řady Range Rover.

Článek

Evoque, který na délku měří 4350mm, je o 430mm kratší a o 187mm nižší než model Range Rover Sport. Dostupný je ve verzích s pohonem na všechna kola i s pohonem pouze předních kol; ostatní Range Rovery jsou výhradně čtyřkolkami.

Motorizace zahrnují turbodieselové motory TD4 o objemu 2,2 litru a výkonu 150 nebo 190 koní. Verze s pohonem všech kol nabídne v případě silnějšího motoru spotřebu paliva 5,4 l/100km.

Nový dvoulitrový benzinový motor Si4 o výkonu 240 koní nabízí kombinaci přímého vstřikování paliva, přeplňování a proměnlivé časování ventilů. Výsledkem je kombinovaná, výrobcem udávaná spotřeba 4,9 l / 100 km.

Naftové i benzinové motory se dodávají s šestistupňovou převodovkou; pro vznětové motory s manuálním řazením je k dispozici technologie stop-start (samočinné vypnutí motoru při stání).

Nebyl by to Range Rover, aby své majitele nerozmazloval – v nabídce příplatkové výbavy nechybí velké střešní okno, klimatizace s možností předehřátí vozu, navigační systém s možností navigace v terénu, přehrávání digitálních a satelitních televizních stanic, (vzadu jsou osmipalcové obrazovky) nebo vyhřívání volantu.

Range Rover Evoque se bude vyrábět v Halewoodu ve Velké Británii. Vůz se začne prodávat ve 160 zemích v létě příštího roku. Cena zatím není stanovena.

Reklama

Související články

První fotografie nového Range Roveru Evoque

Land Rover ukázal první fotografii nového Range Roveru Evoque, ekologickou variantu slavného modelu. Novinka se představí ve světové premiéře v říjnu na...

Range Rover vypustil prototypy Evoque na silnice

Nový model Range Rover Evoque vstupuje do poslední fáze testování. Plán testů zahrnuje údajně milióny kilometrů a jízdy po celém světě. Range Rover vypustil...

Výběr článků

Načítám