Hlavní obsah

Range Rover vypustil prototypy Evoque na silnice

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model Range Rover Evoque vstupuje do poslední fáze testování. Plán testů zahrnuje údajně milióny kilometrů a jízdy po celém světě. Range Rover vypustil maskované prototypy na silnice bez utajení a dokonce o tom informuje veřejnost, což je v automobilovém světě neobvyklé.

Článek

Stovky prototypů vyrazily do celého světa, aby byly vyzkoušeny v náročných podmínkách. Land Rover z testování nedělá žádné tajemství, jak je mnohdy v automobilovém odvětví zvykem. Naopak se snaží vytěžit co nejvíce mediální pozornosti.

Je obvyklé, že se prototypy vozidel při testování různě maskují. U deseti vozidel Range Rover Evoque tomu bude přesně naopak. Módní „kamufláž“ zobrazuje GPS mapu deseti hlavních měst, ve kterých se Evoque oficiálně představí. Vozidla zároveň díky nápisům na svých bocích obyvatele měst i pozdraví. Hlavním cílem je na model Evoque upozornit a předznamenat jeho očekávanou světovou premiéru.

Nové vozidlo se tímto způsobem představí v deseti významných metropolích - v Londýně, New Yorku, Sao Paulu, Paříži, Miláně, Madridu, Berlíně, Sydney, Šanghaji a Moskvě. Praha na seznamu chybí.

Následně je bude možné zahlédnout po celém světě. Zároveň však představují jen nepatrnou část z několika set prototypů Range Rover Evoque, které podstoupí rozsáhlé testování a urazí v rámci něho milióny kilometrů.

Hlavním cílem bude ověřit, zda je Range Rover Evoque kvalitně vyrobený a spolehlivý. Podobným způsobem, někdy méně jindy více náročným, testují své nové modely všechny světové automobilky.

Náročné testování - nic neobvyklého

Na testování se údajně podílí velká část z více než 3500 konstruktérů značky Land Rover. Jejich týmy v rámci testů navštíví bezmála dvacet zemí, ve kterých bude nový model Evoque používán v náročných podmínkách. Budou to nejen arktické pláně či drsné pouště, ale i německé dálnice či městský provoz v rušném centru Tokia.

Nový Range Rover Evoque je nejmenším, nejlehčím a také nejúspornějším modelem v celé historii společnosti Land Rover. Do prodeje bude uveden v létě 2011 a k dostání bude ve 160 zemích [celá zpráva].

Reklama

Související články

První fotografie nového Range Roveru Evoque

Land Rover ukázal první fotografii nového Range Roveru Evoque, ekologickou variantu slavného modelu. Novinka se představí ve světové premiéře v říjnu na...

Výběr článků

Načítám