Hlavní obsah

Korejský sporťák Spirra S za dva milióny jede až 310 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První sportovní vůz z Jižní Koreje se dostává do prodeje. Jde o model Spirra S, který v nejvýkonnější verzi jede až 310 km/h. Cena za tuto verzi je dva milióny korun.

Článek

Dvoumístné sportovní auto s pohonem zadních kol je nabízeno pod označením Spirra S. Motor je uložen uprostřed, převodovka je manuální a má šest stupňů. Litá kola mají rozměr 19 palců.

Šestiválcový motor původem z Hyundaie má zdvihový objem 2,7 litru a v nejsilnější verzi dvě turbodmychadla. Výsledkem je několik variant naladění výkonu, vrcholem je 400 koní a 355 Nm točivého momentu.

Vzhledem k nízké hmotnosti kolem 1200 kilogramů se Spirro v nejsilnější verzi rozjede až na 310 km/h a „stovku“ zvládne za 3,5 vteřiny.

Pro letošek se předpokládá stovka vyrobených kusů, celkem by se podle automobilky nemělo vyrobit více než 300 modelů. Cena začíná na částce dvou miliónů korun. Výrobcem vozu je v Evropě neznámá společnost Oullim Motors.

Reklama

Výběr článků

Načítám