Hlavní obsah

Seat dostane od koncernu pět let na "zmátoření se"

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělskou automobilku trápí malé prodeje a s nimi související malé využití výrobní kapacity ve svých závodech. Koncern Volkswagen proto připravil "pětiletku", během níž se automobilka restrukturalizuje. Jako první o tom informoval britský týdeník Autocar.

Článek

Španělská automobilka Seat, jež spadá pod koncern Volkwagen, nyní neprožívá nejšťastnější období. V prvním čtvrtletí letošního roku dosáhla ztráty 110 miliónů euro (zhruba 2 860 miliónů korun). Koncern Volkswagen však s prodejními výsledky španělské automobilky není spokojený a připravuje restrukturalizační „pětiletku“, během které musí Seat zvýšit nabídku, lépe orientovat značku a zlepšit prodejnost a využití výrobních kapacit ve svých továrnách. Pokud by tento plán ztroskotal, je možné, že by koncern Seat prodal. Úvahy o prodeji jsou ale nyní předčasné.

O restrukturalizačním plánu hovořil ředitel Seatu James Muir v rozhovoru pro britský týdeník Autocar. Muir hovořil také o lepším využití továrny v Martorellu nedaleko Barcelony. Ta „jede“ na pouhých 60 procent výrobní kapacity. Od roku 2011 by se zde mělo vyrábět Audi Q3, malé sportovně-užitkové vozidlo.

Seat v květnu oslavil šedesát let své existence [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Seat představil novou sedmimístnou Alhambru

Španělský Seat představil sedmimístnou Alhambru, sestru Volkswagenu Sharan. Nový model je větší o 22 centimetrů a má dvoje posuvné dveře (na přání elektrické...

Výběr článků

Načítám