Hlavní obsah

Obchodníci loňské motorky prodávají o 10 až 20 procent levněji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodejci nových motocyklů vyprazdňují sklady. Ceny loňských modelů motorek klesly proti původním o deset až 20 procent, což představuje pokles až 100 000 korun. Letošní novinky jsou naopak o jednotky procent dražší než loňské modely.

Článek

Nejvíc mohou zákazníci ušetřit u vyprodávaných dražších modelů, jako je například Suzuki B-King, který zlevnil o 90 000 korun. Při nákupu loňského modelu Hondy Gold Wing cena klesla o 110 000 na 669 000 Kč, cena supersportu YZF-R1 od Yamahy klesla o 80 000 na 339 990 korun.

"Vyprodávané motorky z loňského roku jsou většinou o něco dražší, než loni touto dobou vyprodávané předloňské modely," podotkl šéf společnosti Suzamoto Jakub Šebesta. Důvodem jsou podle něj pohyby kurzu japonského jenu a koruny.

Prodej nových motocyklů v letošním lednu a únoru zaznamenal podle údajů Svazu dovozců automobilů pokles o 37 procent na 1007 strojů.

Podle obchodníků se zájemci o jízdu v jedné stopě více přiklánějí od supersportovních strojů ke střední třídě okolo 600 ccm a skútrům. Mezi tradičními japonskými výrobci se také více prosazují levnější a méně známé asijské značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám