Hlavní obsah

Jeep představil v Detroitu staronovou edici Liberty Renegade

Novinky, Martin Žemlička

Jeep na autosalonu v Detroitu ukázal edici Liberty Renegade pro model Cherokee. Automobil má inovovaný systém 4x4, novou nabídku laků i příplatkových výbav. Dodává se výhradně s 3,7 litrovým šestiválcem.

Článek

Název Renegade se pro rok 2010 vrací do modelové řady Jeep. Poprvé byl použit v roce 1964 na zevnitř otevíraný Jeep Wagoneer. Jeep Liberty Renegade dostal inovovaný aktivní systém pohonu čtyř kol Jeep Selec-Trac II.

Novinkou je i nabídka laků – červený, zelený, modrý, stříbrný, černý a bílý.

Standardní exteriér Liberty Renegade zahrnuje 17palcové ráfky, lemy blatníků v tmavé barvě (stejně jako podběhy a přední a zadní masku), černé lemování předních světel.

Uvnitř patří mezi standardní prvky nové textilní čalounění. Kůží potažený volant, řadicí páka, klika odkládací schránky a madlo ruční brzdy.

Pro lepší možnosti ovládání na strmých svazích, v náročném terénu nebo na povrchu s výrazně nižší přilnavostí převodová skříň nabízí režim „4WD Low“ – čili klasickou redukci.

Ve všech modelech Jeep Liberty včetně nového Renegade je standardem šestiválcový 3,7 litrový motor. Motor dává 210 koňských sil (157 kW) a točivý moment 319 Nm při 4 000 otáčkách za minutu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám