Hlavní obsah

Volkswagen představil koncept hybridního kupé na podvozku Golfu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VW slibuje, že letos představí nejvíce nových modelů ve své historii. Záplava novinek tak začíná právě představeným hybridním kupé New Compact Coupe. Prozatím jde o studii, představenou na právě probíhajícím autosalonu v Detroitu.

Článek

Zajímavé je technické řešení, jenž Volkswagen v případě New Compact Coupe používá. Čtyřválcový zážehový motor TSI, který ze zdvihového objemu 1,4 litru nabízí díky přímému vstřikování benzinu a přeplňování s chlazením stlačovaného vzduchu nejvyšší výkon 110 kW / 150 koní a točivý moment 240 Nm. Novinka dosahuje největší rychlosti 227 km/h a pro zrychlení z klidu na 100 km/h potřebuje 8,6 s.

Mezi motorem TSI a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG je uložen elektromotor, který může sloužit k čistě elektrickému pohonu bez emisí. Elektromotor dosahuje nejvyššího výkonu 20 kW (27 k). Je napájen z Li-Ion akumulátoru (1,1 kWh) uloženého v zadní části vozu. Elektromotor během brzdění pracuje jako generátor a přeměňuje kinetickou energii na elektrickou, která se pak ukládá do akumulátorů Li-Ion.

Koncept VW NCC je 4,54 m dlouhý, 1,78 m široký a  vysoký 1,41 metru. Spotřeba v kombinovaném režimu dosahuje dle údajů výrobce 4,2 l/100 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám