Hlavní obsah

Audi TT-S pojede legendární závod Pikes Peak bez řidiče

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen ve spolupráci se Stanfordskou univerzitou připravuje revoluční projekt - auto řízené na dálku. Takové modely už existují, nicméně upravené Audi TT si chce troufnout na jednu z nejnáročnějších silnic světa - legendární americký "kopec" Pikes Peak.

Článek

Coloradský Pikes Peak je celosvětově nejznámější a pravděpodobně nejobtížnější závod do vrchu. Šotolinová silnice na vrchol měří 20 kilometrů a končí v nadmořské výšce 4300 metrů. Na řidiče závodu, který se jezdí od roku 1916, čeká celkem 156 zatáček. Rekord drží Nobuhiro Tajima, jenž v roce 2007 ve svém speciálu Suzuki XL7 vyjel na vrchol za deset minut a jednu vteřinu.

Jak vidíte na videu, výzkumníci ze Stanfordské univerzity jsou s náročným úkolem na dobré cestě. Dvacet kilometrů s desítkami zatáček a vysokým převýšením je ale něco jiného než jízda na rovné ploše... Nechme se překvapit, jak se jim bude dařit na samotném Pikes Peaku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám