Hlavní obsah

Legendární Velorex znovu ožije díky české firmě Motoscoot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opavská firma Motoscoot připravuje nový model legendárního tříkolového motocyklu Velorex. Model New Velorex chce představit na jednom z březnových motocyklových veletrhů a oslavit 60. narozeniny kultovního "hadráku". Uvedl to týdeník České Motocyklové Noviny.

Foto: ČTK

Kultovní "hadraplán" slaví šedesátiny.

Článek

"Ano, je pravda, že letos věnuji velké úsilí projektu s názvem Jawa New Velorex 60th Jubilee. V dílně připravujeme zatím jeden plnohodnotný prototyp druhé generace kultovních Velorexů," uvedl majitel firmy Motoscoot Pavel Brída. Dodal, že nepůjde o nízkorozpočtová lidová vozítka, ale o sporťáky pro všechny, kteří mají rádi extravagantní a osobité adrenalinové hračky vycházející ze staršího originálu.

Na novém Velorexu bude podle Brídy vše české výroby. Jen motor bude prozatím japonská Honda. První série dostane čtyřválec z Hondy CB 1300. V budoucnu firma počítá i s případným nasazením originálních litrových dvouválců značky Jawa, jejichž první kusy by snad měly být před dokončením u týneckých vývojářů.

Limitovaná verze bude mít laminátovou nebo na přání i karbonovou karoserii. Plátěná odnímatelná střecha zůstane. "Standardním vybavením mají být anatomické sedačky, bezpečnostní čtyřbodové pásy, rádio s CD a podobně," píšou České Motocyklové Noviny.

Nové Velorexy se budou v prvních letech vyrábět jen v několika kusech limitované edice kvůli náročným homologačním zkouškám. Pro začátek se počítá s výrobou pěti až deseti kusů za rok.

Firma Motoscoot vstoupila na trh v roce 1992.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám