Hlavní obsah

Sportovní vozy od Nissanu slaví čtyřicetiny

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 22. října to bude přesně 40 let, kdy Nissan vypustil své první sportovní kupé s písmenem Z v názvu. Byl to Datsun 240Z. K oslavě přichystala japonská automobilka mírně upravenou verzi svého zatím posledního zástupce sportovních a přitom dostupných sportovních vozů - 370Z.

Článek

Speciální edice je upravena velmi decentně – dostala speciální lak karoserie, rudé brzdové třmeny a speciální devatenáctipalcová kola. Uvnitř najdete bohaté použité červené kůže a nechybí ani několik nápisů, upozorňujících, že jde o vůz slavící čtyřicáté výročí.

Jinak je vůz z edice  40th Anniversary Edition stejný jako sériové „zetko“. Nissan 370Z má pod kapotou 3,7 litrový benzínový šestiválec s technologií s proměnným zdvihem a časováním. Nejvyšší výkon činí 331 koní, točivý moment dosahuje hodnoty 366 Nm. 

Speciální edice se představí tento týden na tokijském autosalonu přesně po čtyřiceti letech, na stejném místě jako první sportovní vůz s písmenem Z v názvu. V den „narozenin“, tedy ve  čtvrtek 22. října, přinesou Novinky.cz test Nissanu 370Z.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám