Hlavní obsah

Modernizovaná Kia Cee'd ze Žiliny už je na trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Kia začala v Evropě prodávat modernizovanou verzi modelu Cee'd, který vyrábí její slovenský závod v Žilině. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Článek

Omlazená řada nejprodávanějšího modelu značky nabízí tři karosářské verze, pětici motorů, pět stupňů výbavy a výběr z 12 barev laku. [celá zpráva]

Cee'd je nejprodávanějším vozem nižší střední třídy v Česku. Od ledna do srpna si jej pořídilo 3153 motoristů. Druhý skončil Renault Megane s 2699 prodanými vozy a třetí Hyundai i30 ze sesterské továrny v Nošovicích s 2078 prodanými auty. Celkem v Evropě Kia prodala 230 000 vozů Cee'd.

Kia se na tuzemském trhu prosadila především díky agresivní reklamě i cenové politice. Cena modelu Cee'd začíná na 289 980 Kč, což je hodnota, za kterou se prodávají menší vozy o třídu níže.

Tuzemské zastoupení automobilky zároveň oznámilo nového ředitele, kterým vedení společnosti jmenovalo H.K. Baika (50), který dosud působil jako ředitel firmy pro evropské trhy. Nahradil K.H. Kima, který se po čtyřech a půl letech působení v České republice vrátil do mateřské centrály automobilky Kia Motors v Soulu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám