Hlavní obsah

První oficiální fotografie Mercedesu-Benz SLS AMG

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz zveřejnil první oficiální fotografie svého nového supersportu, který vyvinul ve spolupráci se svojí tuningovou divizí AMG. Novinka dostala tzv. "racčí křídla" a jednoznačně odkazuje na jedno z nejkrásnějších aut padesátých let, Mercedes-Benz 300 SL.

Článek

Vzhled nového SLS odkazuje na padesátá léta a slavný model 300 SL – všimnete si toho při pohledu na přední masku s masivním otvorem pro nasávání vzduchu a velkým logem Mercedesu, celkovými proporcemi a samozřejmě také výklopnými dveřmi, tzv. racčími křídly. Odkaz na ikonu padesátých let se Mercedesu povedl výtečně.

SLS měří 4,65 m na délku, šířka činí 1,95 metrů a vysoký je tenhle dvoumístný supersport pouhých 1,25 metru. Rozvor náprav má hodnotu 2,7 metru.

SLS pohání 6,2 litrový osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivého momentu. Z klidu na stokilometrovou rychlost zrychlí SLS za 3,7 vteřiny a jede až 315 km/h. Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Nové SLS se začne prodávat v polovině příštího roku za cenu kolem 4,5 miliónu korun. Mezi jeho konkurenty bude patřit i McLaren (v minulosti spolupracoval Mercedes s McLarenem na supersportu SLR). Později Mercedes-Benz představí i SLS s pohonem výhradně na elektrickou energii.

Reklama

Související témata:

Související články

Mercedes ukázal první fotky kombi třídy E 

Mercedes, pravděpodobně v reakci na špionážní fotografie nové třídy E v karosářském provedení kombi, zveřejnil první oficiální fotografie a několik kusých...

Výběr článků

Načítám