Hlavní obsah

Harley-Davidson začne prodávat motocykly v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson zahájí v příštím roce prodej v Indii. Společnost doufá, že si její legendární motocykly najdou zákazníky mezi stále početnější indickou střední třídou. Indie je druhým největším trhem s motocykly na světě.

Článek

Firma uvedla, že v Indii založila dceřiný podnik a začala pátrat po vhodných prodejcích. "Vzhledem k rychlému rozvoji indické ekonomiky a fyzické infrastruktury je ten pravý čas přivést nejskvělejší motorky světa do jedné z největších motocyklových zemí světa," uvedl finanční ředitel společnosti Mark Levatich.

Indickému trhu nyní dominují menší motocykly s nízkou cenou určené pro běžnou přepravu. Podle firmy Harley-Davidson však stoupající ekonomika, rostoucí střední střída a rozvíjející se výstavba dálnic vytvářejí prostor pro dražší motocykly určené pro zábavu.

Harley-Davidson se snaží prostřednictvím expanze v zahraničí kompenzovat slabou poptávku na domácím trhu. V loňském roce klesly dodávky firmy na domácí trh o 15 procent na 206 000 strojů, zatímco dodávky do zahraničí stouply o devět procent na 97 107 strojů, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám