Hlavní obsah

Volkswagen představil novou edici kabrioletu Eos

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen Eos je na trhu již třetím rokem, takže je vcelku logické, že výrobce přichází s novou, jen mírně odlišnou edicí. VW ji sebevědomě nazval GT Sport. Mezi hlavní změny patří černá skládací střecha a podvozek snížený o 15 mm.

Článek

Nový Eos GT Sport  má střechu v černé barvě a nová, osmnáctipalcová litá kola. Snížení podvozku o 15 milimetrů pak celkově dodalo vozu sportovnější vzhled. Pokud se na auto zadíváte podrobněji, zjistíte, že nové je i chromované žebrování přední masky a mírnou změnu podstoupily i zadní světlomety.

Uvnitř vozu jsou standardem hliníkové pedály, tříramenný volant nebo čalounění sedadel v kombinaci kůže a alcantary. Nechybí ani parkovací systém, přehrávač na šest CD a klimatizace.

Představovaná edice se bude nabízet ke všem motorizacím. Eos se nabízí s jedním vznětovým (2.0 TDI/103 kW) a čtyřmi zážehovými motory s přímým vstřikováním benzinu do válců: 1.6 FSI/85 kW, 2.0 FSI/110 kW a 2.0 FSI Turbo/147 kW. Vrcholem je šestiválec 3.2 V6/184 kW.

FOTO: Volkswagen

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirace řeckou mytologií - VW Eos

Nový Volkswagen cabriolet-coupé Eos byl v pondělí ve světové premiéře představen na autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem. Jméno se váže k řecké mytologii,...

Volkswagen Eos poprvé v Česku

Po více než miliónu kabrioletů VW značek Brouk, Karmann Ghia, Golf a New Beetle vyrazil v květnu 2006 na evropské trhy nový model Eos. Jde o první sériově...

Volkswagen Eos dostal šestiválec

První kupé-kabriolet v produkci značky Volkswagen dostal pod přední kapotu šestiválec. Jedná se o známý agregát o objemu 3,2 l, který pracuje již třeba v Audi...

Výběr článků

Načítám