Hlavní obsah

Nový Maybach Zeppelin - absolutní luxus

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Maybach s malou nadsázkou korunuje modelovou paletu svých luxusních sedanů novým modelem s označením Maybach Zeppelin. Jde o jeden z nejluxusnějších sériových automobilů, které si můžete koupit. Firma sebevědomě tvrdí, že jde o nástupce legendárního Maybachu Zeppelin z třicátých let minulého století.

Článek

Maybach Zeppelin charakterizuje jiné lakování s barevně oddělenou boční linií a nové luxusní materiály v interiéru. Zvnějšku je vlajková loď Maybachu rozeznatelná dvoubarevným, v několika vrstvách nanášeným lakem. Boční linie ve světlehnědé barvě kontrastuje se základní barvou karoserie, jenž je černá.

Maybach Zeppelin přichází v limitované edici sta exemplářů. Cenu - jak to u podobně drahých vozů bývá - výrobce nesděluje.

Technickým základem nového modelu Zeppelin se staly vozy Maybach 57 S a dlouhá verze 62 S. V obou případech se o výkon stará techniky Mercedesu a AMG vyvinutý 6,0 litrový V12 biturbo motor s výkonem zvýšeným na 471 kW/640 k (nárůst o 28 k) a s točivým momentem elektronicky omezeným na 1000 Nm.

Maybach Zeppelin nabídne luxus a pohodlí všem pasažérům.FOTO: Daimler

Maybach 57 Zeppelin zrychluje z klidu na rychlost 100 km/h během 4,9 s a dosahuje elektronikou omezené rychlostní maximum 275 km/h. Maybach 62 Zeppelin sprintuje na 100 km/h za 5,1 s a nejvyšší rychlost je omezena na 250 km/h.

V novém designu jsou také 20palcová kola provedená v černém základu, na kterém je poté náročným technologickým procesem aplikována stříbrná barva tak, že vzniká plynulý přechod z tmavého do světlejšího tónu.

Nový Maybach má také pozměněná vnější zpětná zrcátka, a to i z toho důvodu, aby byl potlačen aerodynamický hluk.

Maybach Zeppelin - speciální ediceFOTO: Daimler

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám