Hlavní obsah

Hyundai přijde v létě s ekologickým modelem i30 Blue z Nošovic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai uvede v létě na trh ekologickou verzi modelu i30 Blue, který se bude rovněž vyrábět v severomoravských Nošovicích. Model i30 má být první řadou, u níž automobilka úspornou technologii využije. Na ženevském autosalonu to uvedl prezident vývoje Hyundai Motor Jang Wung-čchul.

Foto: ČTK

Prezident vývoje Hyundai Motor Jang Wung-čchul představil v Ženevě ve světové premiéře třídveřovou verzi automobilu Hyundai i20.

Článek

Ekologická verze i30 Blue je vybavena technologií ISG (Idle Stop and Go), která například vypíná chod motoru při stání nebo mění výkon alternátoru při zátěži nebo jízdě z kopce. Vedle nižší spotřeby paliva má pohonné jednotce o objemu 1,6 litru a výkonu 126 koní snížit emise CO2 o sedm procent na 142 gramů na kilometr.

Model i30 se v Nošovicích, který je prvním závodem automobilky v Evropě, vyrábí od loňského podzimu. K hatchbacku by měla v první polovině roku přibýt i prodloužená verze kombi, kterou Hyundai rovněž prezentovala v Ženevě.

Na autosalonu ukáže Hyundai ještě dva modely 

Hyundai v Ženevě rovněž ve světové premiéře předvedla třídveřovou verzi již dříve uvedeného modelu i20 a koncept městského sportovně-užitkového vozidla ix-onic. Vůz byl navržen ve vývojovém středisku Hyundai v německém Rüsselsheimu pro trh evropských velkoměst.

Firma plánuje v Nošovicích vyrábět čtyři typy aut - kromě hatchbacku a kombi i30 i dva velkoprostorové víceúčelové vozy, z nichž jeden bude pod spřízněnou značkou Kia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám