Hlavní obsah

Automobilka Ferrari dosáhla vloni rekordních tržeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krize nekrize, tržby italského výrobce luxusních sportovních vozů Ferrari loni vzrostly o 15,2 procenta na rekordních 1,921 miliardy eur (54,4 miliard korun). K růstu přispěl hlavně vysoký prodej modelů 430 Scuderia, 612 Scaglietti a 599 GTB Fiorano.

Článek

Ferrari je součástí italské průmyslové skupiny Fiat. Předseda představenstva Ferrari a Fiatu Luca Cordero di Montezemolo dodal, že hospodaření za rok 2008 je výsledkem správné strategie. "Ukončení roku 2008 těmito výsledky, které jsou v historii společnosti nebývalé, je nejlepším důkazem důležitosti naší strategie, která vychází z exkluzivity, inovací a osobní péče věnované našim zákazníkům," uvedl.

Prodej aut automobilky se loni zvýšil o dvě procenta na 6587 vozů. Z toho 26 procent prodala automobilka v Severní Americe.

Společnost Ferrari však současně varovala, že letošní rok bude kvůli globální ekonomické krizi obtížný. Doufá však, že se jí podaří díky své strategii (nabízet exkluzivní zboží a nadstandardně se věnovat klientům) toto období úspěšně překonat, napsala agentura Ansa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám