Hlavní obsah

Cayman S Sport: nejrychlejší krokodýl od Porsche

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cayman S Sport, v tuto chvíli nejvýkonnější malé Porsche. První oficiální fotografie se objevila na několika britských webech. Tuto speciální edici připravilo Porsche k 60letému výročí založení automobilky.

Článek

Informací o této speciální verzi není mnoho: jisté je, že Cayman s 3,4 litrovým benzínovým šestiválcem bude mít mírně zvětšený výkon - nyní 303 koňských sil. Tedy o 8 koní více než kolik má Cayman S, který dá „stovku“ za 5,4 s a jede až 275 km/h.

Jak vidno, výkonové navýšení je víceméně kosmetické, automobilka si zkrátka nechce konkurovat se základními verzemi 911, oficiálně o tom samozřejmě nemluví.

Cayman S Sport bude o 10 mm níže k silnici a dostane speciální černo-oranžový lak ve stylu 911 GT3.

Neoficiálně se hovoří o 49 890 eurech, v tom případě by ale teoreticky byl levnější než Cayman S. Prodejní cena verze S Sport bude pravděpodobně vyšší.

Test Caymanu S si můžete přečíst zde. Ten v Česku přijde na 1 554 000 korun. Mezi hlavní konkurenty patří nedávno představené Audi TTS, Nissan 350Z nebo BMW 135i Coupé.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche budou pohánět diesely

To, co před pár dny bylo pouhou spekulací, nyní oficiálně potvrdila sama automobilka Porsche. Firma proslavená sportovními automobily vůbec poprvé namontuje...

Výběr článků

Načítám