Hlavní obsah

Viano X-Clusive: pohodlně až v osmi cestujících

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli máte poněkud větší rodinu, provozujete přepravní službu nebo chcete na služební akce stylově, mohla by vás zaujmout novinka od Mercedesu - nadstandardně vybavený model Viano. Právě se začal prodávat i u nás.

Článek

Model Viano X-Clusive se v těchto dnech vůbec poprvé dovezl do České republiky. Viano X-Clusive je vyráběno výhradně na objednávku a jeho srdcem je vždy šestiválec - můžete si vybrat, zda vznětový či zážehový.

Novinka, která převeze až osm cestujících, zaujme odlišným designem nárazníků s dravějším vzhledem i novými osmnáctipalcovými koly s pneumatikami o rozměru 245/45 R18.

Uvnitř čeká cestující komfort v podobě pohodlných, kůží čalouněných sedadel. I když osm dospělých se do auta podle nás nevejde a zadní řada sedadel bude - jak už to tak bývá - buď pouze pro děti nebo jako nouzová na kratších cestách. Samozřejmostí je automatická klimatizace, parkovací asistent a třeba kůží obšitý volant a řadící páka.

:. Interiér nabídne místo až pro osm cestujících... Ve verzi, kterou vidíte na obrázku, je sedadel méně.

Třílitrový dieselový motor V6 disponuje výkonem 204 koní a točivým momentem 440 Nm, zážehový agregát o objemu 3,5 litru dává výkon 258 koní s točivým momentem 340 Nm. Všechna Viana jsou vybavena všemi bezpečnostními prvky, které má aktuálně Mercedes k dispozici - ESP s ABS, ASR, BAS, EBV a airbagy Thorax (boční vzduchové vaky pro hlavu a hrudník).

Viano X-Clusive je dodáváno ve dvou délkách - 4,75 a 4,99 m. Zákazníci si mohou vybrat ze dvou možností lakování - stříbrná Brilliant nebo černá Obsidian, žádné jiné barvy Mercedes pro tento speciální model nenabízí. Cena začíná na 888 000 korunách (bez DPH).

Reklama

Související články

Mercedes-Benz C Kombi: největší ze třídy

Nebudete muset čekat moc dlouho - už v září si můžete objednat nový Mercedes-Benz třídy C s karoserií kombi. To je mnohem dříve, než jsme čekali. Vždyť...

Mercedes-Benz GLK: pro méně náročné

Mnoho zákazníků BMW si koupilo svůj model X3 jen proto, že konkurenční Mercedes žádný vůz podobné velikosti nenabízel. Jenže to je již minulost. Stuttgartská...

Výběr článků

Načítám