Hlavní obsah

Poptávka po ojetých autech roste

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více prodejců ojetých i nových aut se zaměřuje na posilování nabídky zánovních vozů. Poptávka totiž značně narůstá. Píše o tom podrobně v pondělí Právo ve své příloze Firma.

Článek

Termín zánovní žádný zákon nedefinuje, a tak je jeho záběr poměrně široký. Od aut, která byla pouze na showroomu a mají najeto sotva tisíc kilometrů, až po tří-, čtyřletá vozidla s jasným původem. Měla by mít důkladný a pravidelný servis. Cena u drahých vozů může po třech letech provozu, kdy jsou akorát tak dobře zajetá, jít dolů dokonce až o 40 %.

Tři roky stará mondea bývají i za polovic proti původní ceně. U focusů je pokles ceny nižší. S nejnižším poklesem ceny je třeba počítat u passatů, golfů a octavií. Nové prodejny s vozy ve stáří do dvou let připravuje lídr trhu AAA Auto.

„Během prvního roku ztrácí auto vůbec nejvíce ze své ceny. Koupě jeden či dva roky používaného vozu s jasným původem je možností, jak hodně ušetřit,“ tvrdí mluvčí AAA Auto Milan Smutný. Dva showroomy v Praze na Strakonické a Náchodské ulici se zánovními vozy už nedávno otevřela společnost Autoplace.cz.

Po předprodejním servisu nabízí vozy s půlroční zárukou a rokem servisních prací zdarma. V průměru mají tři roky od uvedení do provozu a pocházejí od firem ze Švýcarska, Německa a Španělska. Plánuje otevřít téměř dvě desítky prodejen. Na internetu se začal hojně prezentovat nový web referentskevozy.cz společnosti Auto In, která zde nabízí dvouleté fordy, škodovky a volva do 30 tisíc km.

Na portálu tipcars.com, kde mají své nabídky individuální dovozy, rovněž najdete prodejce deklarující zánovní vozy, například Autobazar Zanovnivozy.cz. Zánovní renaulty najdete na webu rocni-auta.cz. Velký přehled zánovních vozů najdete rovněž na jednom z největších nabídkových portálů sauto.cz.

V pondělním Právu v příloze Firma čtěte:

- Kupujeme ojetinu: podrobný návod, jak nenaletět

- Jak poznat přetočený tachometr a falšovanou servisku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám