Hlavní obsah

KTM X-Bow jde do výroby

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce motocyklů a quadů, značka KTM, představila před několika měsíci sportovní automobil, čímž překvapila všechny motoristické fanoušky. KTM X-Bow se nyní představí v sériové verzi.

Článek

Hostit tuto specialitu bude samozřejmě autosalon v Ženevě. Na stánku KTM se objeví verze Dallara, která je ze zvláštní stokusové série na uvítanou. Vůz má proti konceptu a několika dalším předprodukčním testovacím verzím změny na některých panelech z uhlíkového kompozitu, vyměněn byl i diferenciál s omezeným prokluzem a verze Dallara má třeba i vyjímatelný volant, což u standardní verze prý nebude.

:. KTM X-Bowfoto: KTM

Automobil se začíná vyrábět ve městě Graz. Tato továrna byla speciálně postavena na ruční produkci KTM X-Bow a také na nový off-road vozidlo tét značky. Na to si však budeme muset ještě počkat.

A proč by si zákazníci měli počkat právě na KTM X-Bow? Za asi 1,2 miliónu korun totiž dostanou zákazníci superlehké autíčko s neotřelým designem, které má před zadní nápravou čtyřválcový dvoulitr TFSI z Audi. Výkon 177 kW pak bohatě stačí na to, aby KTM X-Bow za 3,9 s po pevném startu letělo již stokilometrovou rychlostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám